woensdag 13 juni 2012

Schommelkaart "Moederdag"Dit is een schommel/ trapjeskaart gemaakt naar een idee van een gevolgde workshop waarvan ik onderaan het resultaat zal zetten.

Gebruikte materialen: van Papicolor kaartkarton wit een cirkel van 13cm doorsnede gemaakt a.h.v. een cirkelsnijder, dan dubbelgevouwen en de trapjes gerild en gesneden volgens het gekregen patroon. Foto moeder uitgesneden op 5cm doorsnede met cirkelsnijder, nestabilities "Heart Circles" (2de grootste 3x uitgestansd): de voorste volledig met foto erop, van de middelste en de achterste het midden uitgesneden met cirkelsnijder op 5cm doorsnede en daarna alles beïnkt met Distress inkt "Spun Sugar" en aan de rand met Stickles glitterlijm "Crystal". Daarna achter elkaar vastgemaakt met foamblokjes en met lijm op de schommelkaart gekleefd. De schommelkaart zelf werd aan de buitenranden bewerkt met Distress inkt "Spun Sugar".
Van de nestabilitie "Classic Scalloped Heart" het kleinste hartje 3x uitgestansd, het midden beïnkt met Distress inkt "Fired Brick" en daarna bewerkt met Stickles glitterlijm "Crystal". De buitenkant van de hartjes zijn beïnkt met Distress inkt "Spun Sugar". In het midden van elk hartje is een groen plakstrasje (hartje) gekleefd met sierradenlijm.  Smalle reepjes uit mica gesneden en vastgekleefd met sierradenlijm aan de hartjes en daarna aan de trapjes bevestigd met dezelfde lijm.
Rubberen tekststempel "Moederdag" van Hobbystempels gebruikt met Distress inkt "Fired Brick".
Witte roosjes met lichtrose kern beïnkt met Distress inkt "Spun Sugar" en bewerkt met Stickles glitterlijm "Crystal" en aan de rand van de hartjescirkels gekleefd. De 3 blaadjes zijn gemaakt met  de Picture Punch klein "blaadjes" en beïnkt met Colorbox "Lemon Grass", daarna naast de roosjes gekleefd. Naast de tekst een hartembellishment bevestigd dat eerst bewerkt werd met Distress inkt "Spun Sugar" en daarna met Stickles glitterlijm "Crystal".


Dit is het resultaat van de workshop die ik gevolgd heb, met dank aan Ans voor de uitleg en het patroon.
Hier werd buiten de schommel/trapjeskaart nog een derde techniek gebruikt rond de foto, nl. boekjeskaart. Dit geeft meer een dieptezicht .2 opmerkingen:

  1. dat is heel mooi gedaan hoor. prachtige kaarten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twee heel erg mooi kaarten: ik vind het idee om een foto te gebruiken op de moederdagkaart heel erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen